Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-05@23:45:12 GMT

آیا تورهای کربلا برای اربعین 99 اجرا می‌شوند؟

تاریخ انتشار: ۳۰ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۶۰۲۶۱

آیا تورهای کربلا برای اربعین 99 اجرا می‌شوند؟

همان‌طور که می‌دانید با شیوع ویروس کرونا در سراسر جهان به صنعت گردشگری خسارت زیادی وارد شد و کشورها به منظور جلوگیری از انتشار این ویروس مرزهای خود را به روی یکدیگر بستند که در پی این عمل سفرهای خارج از کشور و تورهای خارجی نیز لغو شدند که تورهای زیارتی نیز از این قاعده مستثنی نبوده‌اند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ همان‌طور که می‌دانید با شیوع ویروس کرونا در سراسر جهان به صنعت گردشگری خسارت زیادی وارد شد و کشورها به منظور جلوگیری از انتشار این ویروس مرزهای خود را به روی یکدیگر بستند که در پی این عمل سفرهای خارج از کشور و تورهای خارجی نیز لغو شدند که تورهای زیارتی نیز از این قاعده مستثنی نبوده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عراق نیز از جمله کشورهایی بود که با همه‌گیری ویروس کرونا رفت و آمد خود را با ایران محدود کرد، به گونه‌ای که امسال کربلا عاشورایی کاملا متفاوت با سال‌های قبل را سپری کرد و فقط شهروندان عراقی با رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی برای زیارت در کربلا حضور پیدا کردند. البته ناگفته نماند که اماکن زیارتی از جمله مکان‌هایی هستند به دلیل ازدحام جمعیت با حضور در آن‌ها ممکن است زائران به بیماری کرونا مبتلا شوند و در معرض خطر قرار گیرند. در ادامه با ما همراه باشید تا وضعیت تور کربلا را برای اربعین 99 و هم‌چنین وضعیت تورهای مشهد را در دوران کرونا مورد بررسی قرار دهیم.

تور کربلا

در حالت عادی تور کربلا یکی از پرطرفدارترین تورهای زیارتی است که مورد استقبال عاشقان حسینی واقع می‌شود. اما شیوع ویروس کرونا بسیاری از برنامه‌های مذهبی و فرهنگی را تحت تاثیر قرار داده است که از جمله این برنامه‌های مذهبی می‌توان به پیاده‌روی اربعین اشاره کرد که هم‌اکنون نیز عاشقان اهل بیت برای برگزار نشدن این رویداد بزرگ بسیار نگران هستند. در گذشته این پیاده‌روی فقط از نقاط مختلف عراق به سمت کربلا به منظور زیارت اربعین انجام می‌شد که طی سال‌های اخیر زائران ایرانی نیز به مراسم اجتماع عزاداران پیوستند، به گونه‌ای که تعداد عاشقان حسینی به میلیون‌ها نفر رسید و این رویداد را بزرگترین گردهمایی مذهبی جهان دانستند. در حال حاضر وضعیت برپایی پیاده‌روی اربعین به دلیل آسیب‌های احتمالی از بیماری کرونا هنوز نامعلوم است اما با توجه به خبرهایی که تاکنون منتشر شده به احتمال زیاد امسال عاشقان حسین باید قید پیاده‌روی و زیارت اربعین را بزنند. به علاوه طبق گفته نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت، تصمیم نهایی درباره برگزاری مراسم اربعین و شرکت زائران ایرانی به عهده‌ی ستاد ملی کرونا، ستاد کشوری اربعین و دولت عراق می‌باشد که تاکنون خبر مثبتی در این باره منتشر نشده است.

تورهای مشهد

تورهای مشهد نیز از جمله پرطرفدارترین تورهای زیارتی داخل کشور می‌باشد که از طرف خانواده‌ها بسیار استقبال می‌شود. لازم است بدانید که مشهد نیز همانند دیگر شهرهای کشور با شیوع ویروس کرونا چند ماهی را در قرنطینه به سر می‌برد اما پس از گذشت چند ماه با عادی شدن وضعیت، امکان سفر برای گردشگران و زائران فراهم شد که به همین دلیل نیز تورهای مشهد از سرگرفته شد. به طور کلی هدف اصلی سفر به مشهد مقدس زیارت از حرم امام رضا (ع) می‌باشد، در صورتی که مشهد جاذبه‌های گردشگری دیگری نظیر مراکز خرید، رستوران‌ها، جاذبه‌های طبیعی و... نیز برای ارائه به گردشگران در دل خود جای داده است. لازم است بدانید که با همه‌گیری ویروس کرونا، برای زیارت از حرم امام رضا (ع) محدودیت‌هایی در حرم اعمال شده است و زائران باید پروتکل‌های بهداشتی را به طور کامل رعایت کنند تا سلامتی خود و دیگران را به خطر نیندازند. از این رو زائران می‌توانند با رعایت اصول بهداشتی نظیر خودداری از روبوسی و دست دادن، همراه داشتن ماسک و دستکش، شستشوی مکرر دست‌ها و همراه داشتن چادر نماز و جانماز در مناسبت‌های مذهبی نظیر اربعین حسینی به مشهد مقدس سفر کنند و به آرامشی عظیم دست یابند.

سخن پایانی

در این مطلب ما وضعیت تور کربلا را برای اربعین 99 و هم‌چنین وضعیت تورهای مشهد را در دوران کرونا مورد بررسی قرار دادیم. همان‌طور که گفته شد در حال حاضر خبر دقیقی از برگزاری مراسم اربعین منتشر نشده است و عاشقانی حسینی باید صبر کنند تا درباره‌ی وضعیت برپایی پیاده‌روی اربعین خبر مثبتی منتشر شود. اما اگر قصد سفر به مشهد مقدس را دارید، می‌توانید وارد سایت آژانس هواپیمایی کایت شوید و یا با شماره 02175097700 تماس بگیرید تا کارشناسان کایت اطلاعات لازم را در اختیارتان قرار دهند.

 

 

 

 

منبع: دانا

کلیدواژه: شیوع ویروس کرونا تورهای زیارتی تورهای مشهد پیاده روی وضعیت تور تور کربلا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۶۰۲۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انسان نخستین بار کی سرما خورد؟

ایتنا - انسان خردمند (هومو ساپینس) چه زمانی در تاریخ برای اولین بار سرما خورد؟
پاسخ به این سوال دشوار است؛ تا حدی به این دلیل که از میان ویروس‌های متعددی که باعث سرماخوردگی می‌شوند، تنها تعداد کمی از آن‌ها در بقایای به‌جا مانده از انسان‌ها کشف می‌شوند چرا که ویروس سرماخوردگی اغلب در بافت‌های نرم مانند ریه وجود دارد و کم‌تر در استخوان و دندان قابل ردیابی است. با این حال این امکان وجود دارد که برخی از اولین انسان‌های خردمند دست‌کم ۳۰۰ هزار سال پیش به سرماخوردگی مبتلا شده‌ باشند. 

«سرماخوردگی معمولی» یک اصطلاح کلی برای گروهی از عفونت‌‌های تنفسی است که افراد با سیستم ایمنی سالم، به صورت خفیف به آن‌ مبتلا می‌شوند. راینوویروس‌ها، کروناویروس‌ها و ویروس سین‌سیشیال تنفسی (RSV/ ویروس پیوسته‌یاخته‌ای تنفسی) اغلب عوامل اصلی‌اند. البته این عوامل بیماری‌زا (پاتوژن‌ها) قبل از آنکه بین مردم شیوع پیدا کنند، احتمالا از سایر مهره‌داران به انسان منتقل شده‌اند.

جوئل ورتهایم، ویروس‌شناس تکاملی از دانشگاه کالیفرنیا به لایو‌ساینس گفت، باتوجه به زندگی انسان خردمند با حیوانات، قرار گرفتن بشر در معرض ویروس‌های جدید اجتناب‌ناپذیر بوده است.

معمولا زمانی که ویروس حیوانی به بدن انسان وارد می‌شود، قادر به ایجاد عفونت و آلودگی نیست، زیرا با میزبان جدید سازگار نیست، با این حال ویروس‌ها گاه برای جهش موفقیت‌آمیز و حتی انتشار بین انسان‌ها مجموعه‌ای از ژن‌های مناسب دارند؛ مانند ویروس‌هایی که در همه‌گیری کووید‌ــ۱۹ یا آنفلوانزای خوکی ظهور کردند.

البته دانشمندان درباره زمان اولین شیوع ویروس‌های سرماخوردگی نظرهای متفاوتی دارند. به عقیده برخی دانشمندان، این ویروس‌ها می‌توانند هم‌زمان با طلوع تمدن بشری یعنی پنج تا شش هزار سال قبل، از حیوانات به انسان‌ها منتقل شده‌ باشند؛ زمانی که انسان‌ها زندگی در مناطقی نزدیک به هم را آغاز کردند که عوامل بیماری‌زا به‌راحتی می‌توانستند بین آن‌ها گسترش یابند و هم‌زمان پرورش حیوانات حامل این ویروس‌ها را نیز آغاز کردند.

اما همه دانشمندان با این فرضیه موافق نیستند. فرانسوا بالوکس، زیست‌شناس دانشگاه کالج لندن، می‌گوید انسا‌ن‌های «شکارچی‌ــ‌گردآورنده» که کشاورزی نمی‌کردند یا دام پرورش نمی‌دادند هم می‌توانستند از طریق شکار در معرض این ویروس‌های حیوانی قرار بگیرند. انسان شکارچی‌ پیش از انسان خردمند وجود داشت و به نظر این زیست‌شناس، ویروس‌های سرماخوردگی مختلف در طول دوران تکامل انسان در زمان‌های مختلف پدیدار می‌شدند و از بین می‌رفتند.

او می‌گوید: «من فکر می‌کنم احتمالا یکی از رویدادهایی که به افزایش قابل‌توجه جذب عوامل بیماری‌زا در انسان منجر شد، پخش شدن آن‌ها در خارج آفریقا بود که طی آن احتمالا به ویروس‌های سرماخوردگی جدید مبتلا شدند. بقایای قدیمی‌ترین انسان‌ خردمندی که در خارج از آفریقا کشف شد، متعلق به ۲۱۰ هزار سال قبل بود.»

دانشمندان برای کشف پیدایش این ویروس سراغ حفاری‌های باستان‌شناسی رفتند. به گفته کارشناسان، ویروس‌های سرماخوردگی زیاد خوبی باقی نمی‌مانند. این ویروس‌ها به طور معمول در بافت‌های نرم مانند ریه که پس از مرگ از بین می‌روند، اثر باقی می‌گذارند و در بافت‌های مقاوم مانند استخوان و دندان یافت نمی‌شوند.

البته ژنوم‌های ویروسی در بقایای انسان‌های باستانی یافت شده‌اند اما فقط ویروس‌های مبتنی بر دی‌ان‌ای بوده‌اند نه ویروس‌های حاوی آران‌آی (RNA) اما محققان یک کروناویروس متعلق به قرن شانزدهم را در پالپ دندان یک اسکلت‌ انسان در فرانسه پیدا کردند. این آران‌ای با کروناویروس‌های شناخته‌شده امروزی متفاوت است و نشان می‌دهد که این عوامل بیماری‌زای تاریخی احتمالا یا از بین رفته‌اند یا بدون آنکه شناسایی شوند، تکامل یافته‌اند.

بالوکس می‌گوید: «احتمالا در آینده از ویروس‌هایی که کمتر از ۲۰۰ سال پیش با ما بودند، تصویر جمعی مناسب‌تری خواهیم داشت. این امر ردیابی تاریخچه ویروس‌ها در گذشته‌های دور را برای دانشمندان آسان‌تر می‌کند.»

دیگر خبرها

  • نقطه عطف وارثان جبهه دفاع از حرم «حماسه خانطومان» است
  • داستان سرماخوردگی در انسان‌ها از چه زمانی آغاز شد؟
  • تغییرات آب و هوایی می‌تواند منجر به افزایش ویروس‌هایی مانند کووید شود
  • ایمن‌سازی کودکان زیر ۵ سال با قطره فلج اطفال اجرا شد
  • عملیات ایمن‌سازی با قطره فلج اطفال در مناطق پرخطر اجرا شد
  • تشکیل کمیته‌های مشترک ایران و عراق برای مقابله با اخبار دروغ و جعلی
  • انسان نخستین بار کی سرما خورد؟
  • خبر خوب| شهری که پرنده‌ها هم حواسشون به تمیزی هست
  • ◄ زمان افتتاح فرودگاه کربلا اعلام شد!
  • پیشنهاد استاندار خوز‌ستان برای صدور گذرنامه اتباع ‌در اربعین